Vasker du bilen din i en godkjent vaskehall drevet av en seriøs bedrift, sørger du for å velge det beste alternativet når det gjelder bilvask. Les mer hvorfor her.

Myndighetenes kontrollaktivitet har avslørt at deler av markedet for bilvask består av useriøse aktører som bryter grunnleggende bestemmelser i arbeidsmiljøloven. Alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven undergraver sentrale arbeidstakerrettigheter. Det er også avdekket utnytting av utenlandske arbeidstakere, samt skatte- og avgiftsvindel i tilknytning den useriøse delen av markedet for bilvask. Dette svekker den norske samfunnsmodellen og vår felles velferd.

Vask av bil medfører stor fare for at olje og andre miljøgifter som skylles av kjøretøyet havner på avveie. Myndighetene har derfor innført miljø- og utslippskrav for alle som tilbyr bilvask – for alle vaskehaller skal det foreligge godkjenning fra kommunen i form av en gyldig utslippstillatelse. Under bakken er det også montert sandfang og oljeutskiller som renser oljeholdig avløpsvann. Svanemerkede bilvaskehaller har i tillegg systemer for vanngjenvinning.

Ved å vaske bilen hos en bensinstasjon eller et bilpleiefirma med en godkjent vaskehall har du høy trygghet for at de strenge kravene til bilvask overholdes. I tillegg sørger den seriøse delen av bransjen for ryddige og ordentlige arbeidsforhold for de ansatte. Vi kaller dette bærekraftig bilvask. Bærekraftig bilvask er bra for både arbeidsliv og miljø.

Vask bilen med ren samvittighet – si nei til useriøse aktører!